top of page

חלת בריוש, אגסים מקורמלים וגבינה כחולה:

חלת בריוש ממולאת באגסים מקורמלים וגבינה כחולה.

הרכות של הבריוש והאגסים המתקתקים משתלבים נהדר יחד לחלת החלומות .

כמה טיפים לפני שמתחילים: -החמאה שנכנסת לבצק צריכה להיות רכה. לכן הוציאו אותה כמה שעות לפני התחלת הכנת הבצק. -לישת הבצק תהיה במשך 7-8 דקות עד שהבצק חלק, הוא יראה בצק רגיל, הוא יהיה יחסית "שבור" מבחינת המרקם שלו וזה בגלל כמות החמאה הגדולה שבו שמונעת את התפתחות הגלוטן. לכן רק אחרי לישה של 4-5 דקות נתחיל להכניס את החמאה. -חשוב מאד! זאת אומרת חובה. לקרר את הבצק לפחות 5 שעות לפני תחילת העבודה, אחרת לא תוכלו בכלל לעבוד עם הבצק, הוא חמאתי מאד. הקירור עוזר לחמאה להתקשות בבצק. אפשר להכין את הבצק 3 ימים מראש ולשמור במקרר. -תעבדו על משטח מקומח ובזריזות. אל תפחדו לקמח כמה שאתם צריכים, שוב, הבצק רווי בחמאה וחום הידיים שלנו יתחיל להמיס אותה. -אחרי שקלענו את הבריוש לצמה, את התתפחה נעשה במקום חמים, למשך הרבה זמן. בריוש צריך אקסטרה התפחה כי אין בו הרבה שמרים ויש בו המון חמאה מה שמקשה על התפיחה שלו. אז 2-3 שעות התפחה זה בסדר גמור. -ממליצה לפני האכילה לחמם על הפלטה. כמובן שהמאפה במיטבו ביום האכילה. והכי חשוב! הבצק בריוש נהדר גם בלי המלית של האגסים, אפשר להשאיר אותו ריק- קלאסי.

ומתכון למלית קרם שקדים תמצאו בבלוג- "חלת בריוש וקרם שקדים".



חלת בריוש גדולה

לבריוש:

250 גרם קמח- 2 כוסות פחות 3 כפות

2 ביצים L

125 גרם חמאה רכה

25 גרם סוכר- 1/2 2 כפות

40 גרם חלב- 4 כפות

40 גרם שמנת מתוקה- 4 כפות

4 גרם שמרים יבשים- 1/2 כפית שטוחה

6 גרם מלח- 1/2 כפית גדושה למלית אגסים: 50 גרם חמאה 1 כף סוכר 5 אגסים קטנים שטופים קלופים וחתוכים לפרוסות 100 גרם גבינה כחולה (אפשר גם להמיר למה שאוהבים)


ציפוי:

1 ביצה טרופה

אופציונלי- שבבי סוכר גבישי, טימין.

אופן ההכנה: 1. יום לפני אפיית העוגה, או לפחות 5 שעות לפני, חובה: -לבצק בריוש: 2. בקערת מיקסר עם וו לישה נניח את הקמח והשמרים ונערבב מעט. 3. נוסיף את הביצים, חלב והסוכר ונתחיל ללוש למשך 3 דקות. 4. נוסיף את המלח, ואז בהדרגה את החמאה, רק אחרי שכמות קטנה נטמעת בבצק נמשיך עם השאר. 5. נלוש עוד 5 דקות או עד שהבצק חלק ומבריק. 6. בשלב זה הבצק לא יראה בדיוק כמו בצק, אלא יותר כמו חתיכה לא נוחה ורטובה - 7. בעזרת מרית נאסוף את הבצק לקערה נקייה- נכסה אותה ונניח למקרר למשך הלילה. -לאגסים המקורמלים: 8. נמיס במחבת את החמאה והסוכר. 9. נוסיף את האגסים ונבשל עוד 20 דקות תוך כדי עירבוב עד שיתבשלו. נצנן היטב. ביום אפיית הבריוש: 10. נוציא מהמקרר את הבצק ונחלק אותו ל-3 חתיכות שוות. (בעזרת מעט קמח) 11. על משטח מקומח- חשוב מאד! שהבצק לא יידבק! נפתח כל חתיכה לעלה (בזריזות, יש בבצק המון חמאה, שהוא לא יימס לכם בידיים כמעט) 12. נפזר 1/3 מכמות האגסים המקורמלים, נפזר מעט גבינה ונגלגל לרולדה. אפשר לשמור בינתיים במקרר עד שנסיים להכין את השאר. 13. נחזור על הפעולה עם 2 החתיכות שנותרו. 14. נקלע את 3 הרולדות לחלה של 3 צמות . 15. נניח בתבנית אינגלישקייק, נכסה ונתפיח- סוד האווריריות בבריוש הוא ההתפחה שלו. 16. נתפיח את החלה עד חצי מהנפח שלו, הוא לא אמור להכפיל את נפחו, זיכרו- הבצק עם מעט מאד שמרים, והמון חמאה מה שמקשה על התפיחה שלו. 17. נחמם תנור ל170 מעלות. 18. נבריש את פני החלה בביצה טרופה, נחכה דקה ואז נבריש אותה שוב (למראה של השחמה וברק) 19. נפזר תוספות אפשריות ונאפה 35-45 דקות.

0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Yorumlar


bottom of page